PSOASMASSAGE

Over Deze Massage

Voel je je gestrest, of heb je het gevoel dat je onderrug en benen continu op spanning staan? Dan kan de Psoasmassage verlichting bieden. De Psoas-spier staat centraal in deze massage. Dit is een diepliggende spier in het buikgebied die het middenrif, lendenwervels en beenspieren met elkaar verbindt. De Psoas-spier reageert op stress. Als je langdurig in een stressvolle situatie zit, kan deze spier niet meer ontspannen en gaat hij zich vastzetten. Bij een strakke Psoas-spier voel je dit door bijvoorbeeld rugklachten, heup en/of liesklachten. Door de verbinding met het middenrif heeft de spier ook invloed op de ademhaling. Daarnaast loopt de spier langs de nieren en het darmgebied, waardoor je hier ook klachten zou kunnen ervaren.

Wat deze massage voor je doet

De Psoasmassage is een allesomvattende massage waarbij de gehele rug, schouders en nek gemasseerd worden en eventueel de buik. De massage is gericht op ontspanning van en onderzoek naar hoe de psoas-spier voelt. Ook zullen de benen gelift, gerekt en gestrekt worden om de Psoas-spier optimaal te laten ontspannen.

Goed om te weten

Doordat tijdens deze massage ook het buik- en liesgebied gemasseerd worden, kan dit als intens worden ervaren. Dit is een gebied waar vaak onverwerkte emoties vastgehouden worden en het is mogelijk dat deze loskomen tijdens, of na het masseren.

Heb je PTSS of andere psychische klachten die gerelateerd zijn aan trauma, dan wordt dit type massage soms afgeraden. Overleg daarom altijd eerst met je psycholoog/psychiater voor je een afspraak maakt en breng ons hier altijd voorafgaand aan de massage van op de hoogte!

Het is belangrijk om veel te drinken na de massage en om vlak na de massage geen activiteiten in te plannen.

De duur van de afspraak is inclusief voor- en nagesprek.

×