Over Kleine-Oase - Kleine-Oase
Massagestudio Kleine Oase in Utrecht helpt je in balans te komen. Ontdek de professionele, persoonlijke en eigenzinnige massages. Boek je afspraak online.
Holistische Massage, Therapeutische Massage, Massage, Utrecht, Kleine Oase, Ondiep, Kleine-Oase, Ontspanningsmassage, Klachtgerichte massage, Nekpijn Massage, Rugpijn Massage, Burn-out Massage, Oudenoord, Fibromyalgie, CVS, ME
15397
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15397,theme-bridge,bridge-core-3.0.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

OVER KLEINE-OASE

HET ONSTAAN VAN KLEINE-OASE

Kleine-Oase is in 2017 opgericht door Sonia Laan. Wat ooit begon als onderdeel van de revalidatie tijdens haar burn-out groeide uit tot een nieuwe manier van leven. Een visie en ervaring die zij wilde delen om zo ook anderen te kunnen helpen. Vanuit die wens zijn haar ideeën voor een eigen massagepraktijk ontstaan. In de zomer van 2017 kreeg zij de kans om een ruimte te huren in de binnenstad van Utrecht, in een prachtig historisch pand. Al snel groeide de ruimte uit tot de ultieme plek om te ontspannen en te creëren. Een plek waar al haar passies en interesses samen kwamen: een tweede woonkamer met heel veel licht, fotografie, kunst, muziek, planten, een massagetafel, een yogamat, etherische oliën en vooral veel inspiratie.

 

Twee verhuizingen en heel wat ontwikkelingen verder is Kleine-Oase inmiddels uitgegroeid tot een goed lopende massagestudio waar Sonia haar passie deelt met een team van gedreven masseurs. Waarbij zij nog steeds elke dag werken vanuit die allereerste visie: holistisch met gevoel, vertrouwen en intuïtie.

Kleine Oase website foto's
ONZE VISIE

In onze huidige maatschappij zijn we niet (meer) gewend om naar ons lichaam te luisteren en stil te staan bij onze behoeftes. De meeste mensen zijn dagelijks vooral bezig met een waslijst van dingen die ze moeten afwerken en vergeten daarbij zichzelf. Veel mensen komen dan ook pas bij een masseur op het moment dat ze fysieke klachten ervaren, of zelfs noodgedwongen volledig stil komen te staan, bijvoorbeeld vanwege een burn-out. Uit eigen ervaring weten wij hoe moeilijk het kan zijn om hierin je weg te vinden. Sonia haar eigen zoektocht hierin is waaruit Kleine-Oase is ontstaan en hierin ligt nog steeds de kern van onze missie en visie.

Wij willen mensen helpen om hun eigen weg te vinden en om weer contact te maken met hun lichaam en emoties.  Bij Kleine-Oase draait alles dus om jou. Jij bent de leidraad voor onze manier van werken. Jouw verhaal proberen wij om te zetten in een massage die bij jou past. Dit betekent niet dat wij alleen maar aan het praten zijn om dat verhaal te achterhalen. Het tegenovergestelde zelfs: wij luisteren vooral met onze handen en met ons eigen vermogen om zowel verbale als non-verbale signalen op te pikken.

Een massage bij Kleine-Oase is daarom onderzoekend en analytisch. Het stopt niet bij alleen het verhelpen van de klacht op de plek waar deze gevoeld wordt. Wij kijken naar alle elementen die zouden kunnen leiden tot het vormen van een klacht zoals pijn of bewegingsbeperking. Onze massages zijn erop gericht om jou bewust te maken van je hele lichaam en alles wat zich daarin afspeelt, om van daaruit te kijken naar wat jouw behoeftes zijn en wat er nodig is om te kunnen herstellen.

EIGENZINNIGE EN ONTSPANNEN MASSAGES VAN SONIA

Sonia is zowel tot beeldend kunstenaar als tot masseur opgeleid en dit merk je aan een aantal dingen. Zo zet zij bijvoorbeeld haar vrije en creatieve manier van denken in tijdens het masseren. Hierdoor is geen enkele massage het zelfde. Daarnaast zijn het menselijk lichaam en menselijk gedrag thema’s die haar als kunstenaar ook al erg interesseerden en gaat er geen detail aan haar voorbij. Kleine-Oase is met aandacht en liefde voor sfeer en detail door haar opgericht en ingericht. Dit zorgt ervoor dat de totale ervaring comfortabel en ontspannen aanvoelt.

HOE MASSAGE OP MIJN PAD KWAM

Tijdens het werken bij verschillende bijbaantjes naast mijn werk als beeldend kunstenaar/fotograaf merkte ik dat dit niet helemaal de goede kant op ging. Ik raakte burn-out en ontdekte dat ik beter in contact moest komen met mijn lichaam. In dat proces herontdekte ik mijn belangstelling voor anatomie en massage, die ik al heb sinds mijn kindertijd. Ik deed met plezier de opleiding Allround Wellness Masseur en diverse andere cursussen bij Mood Massage opleidingen in Amersfoort. In 2017 besloot ik Kleine-Oase op te richten als Pop-up massage studio in het centrum van Utrecht. Na een vliegende start is Kleine-Oase snel uitgegroeid tot een goedlopende studio, met een fijne (vaste) locatie. De keuze om van massage mijn werk te maken geeft mij nog steeds dagelijks energie. Ik vind het super mooi om mensen te kunnen helpen bij het verminderen van hun klachten.

AANDACHTIGE EN DIEPE MASSAGES VAN GABRIËLLE

Masseren is voor Gabriëlle een creatieproces. Tijdens dit proces laat zij zich leiden door haar zintuigen en reageert zij op wat zij tegenkomt. Dit heeft zowel op haar als op de ander een gunstig effect. Het komt vaak voor dat er tijdens het masseren flitsen van droombeelden, herinneringen of emoties voorbijkomen. Gabriëlle helpt jou je hiervan bewust te worden en deze te zien als een spiegel van wat er op dat moment gaande is. Deze bewustwording geeft toegang tot het zelfhelende vermogen van het lichaam, zowel fysiek, mentaal als energetisch.

Gabriëlle heeft veel ervaring als masseur en heeft zich verdiept in zowel Westerse als Oosterse massage technieken. Naast massage heeft zij zich ook gespecialiseerd in de adem in relatie tot beweging. Een krachtige combinatie die haar massages een diepe helende werking geven.

HOE MASSAGE OP MIJN PAD KWAM

Van oorsprong ben ik beeldend kunstenaar. Mijn onderzoeksgebied als kunstenaar zou ik het beste kunnen omschrijven als “Het wezenlijke contact voorbij woorden”. Met dit uitgangspunt heb ik veel verschillende soorten werk gemaakt. Maar helaas liep ik hierin destijds compleet vast in mijn eigen ideeën.

 

Dit leidde tot een zoektocht naar hoe ik weer verbinding met mijn lijf kon maken. In 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met het “lichaamswerk” de Ervaarbare adem. Waarna ik studies heb gedaan in Klassieke Massage en Drukpuntmassage en aan het werk ben gegaan als masseur.

 

Aandachtige aanraking en bewegen hebben mij weer in contact gebracht met mijn lijf en met mijn levensvitaliteit. Deze belichaming breng ik graag via mijn handen aan anderen over.

Verwelkomende en Vertragende massages van Marieke

Marieke is een vriendelijk en warm persoon wiens deuren altijd open staan. Tijdens het masseren vindt zij het belangrijk om jou het gevoel mee te geven dat jij in je totaliteit welkom bent, in heel je wezen, met alles wat zich daarin afspeelt. Zij masseert vanuit een grondhouding met mildheid en mededogen. Vanuit vertraging, ontspanning en het toelaten van emoties en lichamelijke sensaties nodigen haar massages je uit om in het hier en nu te zijn. Hierdoor ontstaat er een proces van lichaamsbewustwording waarin zij hoopt ondersteuning te mogen aanreiken.

HOE MASSAGE OP MIJN PAD KWAM

Van oorsprong ben ik afgestudeerd als grafisch ontwerper. De keuze voor deze opleiding is ontstaan vanuit mijn liefde voor illustreren, schilderen, zeefdruk, knippen en plakken. Het menselijk lichaam heb ik veelal bestudeerd aan de hand van modeltekenen en dat is me nooit gaan vervelen.

De keuze voor massage is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid naar de taal van het lichaam en de mens in zijn hele wezen. Zo’n vijf jaar geleden begon de kick-off van een meer lichaamsgerichte aanpak voor mezelf. Na het afronden twee drukke studies ontstond er eindelijk ruimte om meer naar binnen te keren en het verlies van meerdere dierbaren toe te laten. Ik voelde een verlangen om op mezelf teruggeworpen te zijn en koos ervoor om in mijn eentje te gaan reizen. Dit was voor mij de start van een zoektocht naar verbinding met mezelf en mijn omgeving.

Mijn keuze om een holistische massageopleiding te gaan volgen sloot daar feilloos bij aan. Als kind van een Shiatsu Therapeut was masseren iets alledaags voor mij, maar toch had ik nooit kunnen bedenken dat het mij zou brengen op mijn eigen pad naar lichaamsbewustwording.

THAISE YOGA MASSAGES VAN SOPHIE

Bij Sophie voelen mensen zich op hun gemak. Haar vriendelijkheid en openheid zorgen ervoor dat je meteen voelt dat je in goede handen bent. Tijdens het masseren observeert zij jou en hoe jouw lichaam beweegt met al haar aandacht. Zij reageert op wat zij tegenkomt en werkt met veel rust en flow. Dit zorgt ervoor dat jij je echt aan de massage en de houdingen die daar onderdeel van zijn kunt overgeven en volledig los kunt laten.

HOE MASSAGE OP MIJN PAD KWAM

Een aantal jaar geleden dacht ik een massage cadeau te krijgen. Echter, deze massage bleek een workshop. Die workshop Thaise massage was een schot in de roos. Vanaf dat eerste moment wilde ik meer weten. Daarom ben ik niet lang na deze kennismaking begonnen met de opleiding traditionele Thaise massage (Nuad Bo Rarn).

 

Na de workshop ontving ik zelf een massage. Het gevoel dat ik had na mijn eerste Thaise massage zal ik nooit vergeten. Ik voelde me volledig ontspannen en tegelijkertijd energiek. Ik voelde me losser in mijn lichaam en voelde rust in mijn hoofd. Al mijn gewrichten voelden mobieler en het was bijna alsof ik zweefde. Dat gevoel wil ik iedereen laten ervaren. Daarom ben ik massages gaan geven.

Aandachtige en Kalme Massages van Jets

Jets’ open en oprechte karakter zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Inclusieviteit is hierin extra belangrijk voor Jets. Hen vindt het heel belangrijk om trans/queer mensen welkom te heten en een veilige ruimte te bieden voor iedereen.

Jets werkt vanuit een Holistische visie: alle aspecten van het zijn, de fysieke-, emotionele-, mentale- en energetische beleving staan met elkaar in verbinding. Aanraking van het lijf kan een opening bieden naar bewustwording van deze zijnswereld. Hen ziet hierbij het lijf als de vertaler van behoeftes: het lijf heeft de prachtige kwaliteit om voor je te zorgen en het is een kunst om te luisteren naar wat het je te vertellen heeft. Hen ziet een massage als een manier om in te checken met jezelf. Wat heeft je lijf te vertellen als je luistert? En wat heb je nodig om te luisteren?

Jets is er graag voor jou om je te helpen bij dit proces van luisteren en vertalen. Afhankelijk van wat passend voelt, doet hen dit tijdens het masseren vanuit een actieve of een passieve rol: denk aan vragen stellen of juist stilte bewaren.

HOE MASSAGE OP MIJN PAD KWAM

Na een aantal jaren verschillende zorgopleidingen gevolgd te hebben aan het HBO merkte ik dat de werk- en prestatiedruk die ik daar ervaarde niet bijdroeg aan mijn kwaliteit van leven. Ik heb toen de keuze gemaakt er mee te stoppen en te gaan werken in o.a. de horeca. Al gauw merkte ik dat ik toch weer wilde leren en ben ik me gaan oriënteren op leeromgevingen waar meer ruimte was voor vertraging, zelfontplooiing en voelen. Ik ontdekte een wereld van eigenzinnige opleidingen in een vakgebied waar ik me thuis kon voelen! Ik ben terecht gekomen bij Holos, waar ik met veel meer zingeving en kalmte de opleiding tot holistisch masseur heb gevolgd. Zo heb ik mijn passie voor lichaamswerk gevonden en geleerd om niet alleen in het werk, maar ook in het leven meer in contact te zijn. Ik geniet met elke massage van het gevoel van verbinding en de magie die dat met zich meebrengt.

OVER DE LOCATIE

Kleine-Oase is gevestigd op Ondiep-Zuidzijde 6. Hier is de massagestudio onderdeel van verzamelpand Lumax. Je vindt Lumax in de wijk ondiep aan een sfeervol stukje Utrecht net achter de Amsterdamse Straatweg. Het is een prachtig historisch pand dat in 1918 werd gebouwd als drukkerij voor o.a. het drukken van vakbondsbladen, katholieke periodieken en boeken. De ruimte die wij huren bevind zich op de begane grond, is heerlijk ruim en heeft prachtige hoge ramen.

Bij je eerste afspraak kun je je melden bij de receptie. Zij zullen je dan de goede kant op wijzen.

Lumax, Kleine-Oase, Masaage, Utrecht, Over de Locatie
×