Over Kleine-Oase - Kleine-Oase
Massagestudio Kleine Oase in Utrecht helpt je in balans te komen. Ontdek de professionele, persoonlijke en eigenzinnige massages. Boek je afspraak online.
Holistische Massage, Therapeutische Massage, Massage, Utrecht, Kleine Oase, Ondiep, Kleine-Oase, Ontspanningsmassage, Klachtgerichte massage, Nekpijn Massage, Rugpijn Massage, Burn-out Massage, Oudenoord, Fibromyalgie, CVS, ME
15397
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15397,theme-bridge,bridge-core-2.9.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-28.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

OVER KLEINE-OASE

HET ONSTAAN VAN KLEINE-OASE

Kleine-Oase is in 2017 opgericht door Sonia Laan. Wat ooit begon als onderdeel van de revalidatie tijdens haar burn-out groeide uit tot een nieuwe manier van leven. Een visie en ervaring die zij wilde delen om zo ook anderen te kunnen helpen. Vanuit die wens zijn haar ideeën voor een eigen massagepraktijk ontstaan. In de zomer van 2017 kreeg zij de kans om een ruimte te huren in de binnenstad van Utrecht, in een prachtig historisch pand. Al snel groeide de ruimte uit tot de ultieme plek om te ontspannen en te creëren. Een plek waar al haar passies en interesses samen kwamen: een tweede woonkamer met heel veel licht, fotografie, kunst, muziek, planten, een massagetafel, een yogamat, etherische oliën en vooral veel inspiratie.

 

Twee verhuizingen en heel wat ontwikkelingen verder is Kleine-Oase inmiddels uitgegroeid tot een goed lopende massagestudio waar Sonia haar passie deelt met  Anna en Mark. Zij werken met zijn drieën nog steeds elke dag volgens die allereerste visie: holistisch vanuit gevoel, vertrouwen en intuïtie.

Kleine-Oase_massage_utrecht_interieur_web005
ONZE VISIE

In onze huidige maatschappij zijn we niet (meer) gewend om naar ons lichaam te luisteren en stil te staan bij onze behoeftes. De meeste mensen zijn dagelijks vooral bezig met een waslijst van dingen die ze moeten afwerken en vergeten daarbij zichzelf. Veel mensen komen dan ook pas bij een masseur op het moment dat ze fysieke klachten ervaren, of zelfs noodgedwongen volledig stil komen te staan, bijvoorbeeld vanwege een burn-out. Uit eigen ervaring weten wij alle drie hoe moeilijk het kan zijn om hierin je weg te vinden. Sonia haar eigen zoektocht hierin is waaruit Kleine-Oase is ontstaan en hierin ligt nog steeds de kern van onze missie en visie.

Wij willen mensen helpen om hun eigen weg te vinden en om weer contact te maken met hun lichaam en emoties.  Bij Kleine-Oase draait alles dus om jou. Jij bent de leidraad voor onze manier van werken. Jouw verhaal proberen wij om te zetten in een massage die bij jou past. Dit betekent niet dat wij alleen maar aan het praten zijn om dat verhaal te achterhalen. Het tegenovergestelde zelfs: wij luisteren vooral met onze handen en met ons eigen vermogen om zowel verbale als non-verbale signalen op te pikken.

Een massage bij Kleine-Oase is daarom onderzoekend en analytisch. Het stopt niet bij alleen het verhelpen van de klacht op de plek waar deze gevoeld wordt. Wij kijken naar alle elementen die zouden kunnen leiden tot het vormen van een klacht zoals pijn of bewegingsbeperking. Onze massages zijn erop gericht om jou bewust te maken van je hele lichaam en alles wat zich daarin afspeelt, om van daaruit te kijken naar wat jouw behoeftes zijn en wat er nodig is om te kunnen herstellen.

EIGENZINNIGE EN ONTSPANNEN MASSAGES VAN SONIA

Sonia is zowel tot beeldend kunstenaar als tot masseur opgeleid en dit merk je aan een aantal dingen. Zo zet zij bijvoorbeeld haar vrije en creatieve manier van denken in tijdens het masseren. Hierdoor is geen enkele massage het zelfde. Daarnaast zijn het menselijk lichaam en menselijk gedrag thema’s die haar als kunstenaar ook al erg interesseerden en gaat er geen detail aan haar voorbij. Kleine-Oase is met aandacht en liefde voor sfeer en detail door haar opgericht en ingericht. Dit zorgt ervoor dat de totale ervaring comfortabel en ontspannen aanvoelt.

HOE IK BEGON MET MASSAGE

Tijdens het werken bij verschillende bijbaantjes naast mijn werk als beeldend kunstenaar/fotograaf merkte ik dat dit niet helemaal de goede kant op ging. Ik raakte burn-out en ontdekte dat ik beter in contact moest komen met mijn lichaam. In dat proces herontdekte ik mijn belangstelling voor anatomie en massage, die ik al heb sinds mijn kindertijd. Ik deed met plezier de opleiding Allround Wellness Masseur en diverse andere cursussen bij Mood Massage opleidingen in Amersfoort. In 2017 besloot ik Kleine-Oase op te richten als Pop-up massage studio in het centrum van Utrecht. Na een vliegende start is Kleine-Oase snel uitgegroeid tot een goedlopende studio, met een fijne (vaste) locatie. De keuze om van massage mijn werk te maken geeft mij nog steeds dagelijks energie. Ik vind het super mooi om mensen te kunnen helpen bij het verminderen van hun klachten.

Intuïtieve en energetische massages van Anna

Anna is een gevoelig en rustig persoon met veel interesse en aandacht voor anderen. Tijdens haar massages vertrouwt zij op haar gevoel en intuïtie. Op basis daarvan bepaalt zij met welke intentie ze de massage inzet. Ze gebruikt hierbij verschillende technieken, zoals klassieke massage, lange strijkingen, bewegingstechnieken en stretches. Samen met jou gaat ze op onderzoek naar wat jouw lichaam op het moment van de massage nodig heeft. Elke massage wordt opnieuw met jou afgestemd.

HOE IK BEGON MET MASSAGE

Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland waar ik opgeleid ben tot kantoorbediende, maar al snel had ik het gevoel dat dit niet de juiste baan voor mij was. Uiteindelijk kwam ik terecht in Amsterdam, waar ik samen met een vriendin een massagepraktijk aan huis begon. Vanaf dat moment is massage en energiewerk een belangrijk deel van mijn leven geweest. Maar de behoefte aan natuur en vrijheid kwamen steeds meer boven drijven. Waardoor ik samen met mijn man uiteindelijk besloot naar België te verhuizen en daar een camping en eigen praktijk op te zetten. Bij mijn man ontstond uiteindelijk toch een te groot gemis van vrienden en familie, waardoor we uiteindelijk terugverhuisd zijn naar Nederland.

 

De zoektocht naar genezing van mijn eczeem leidde ertoe dat ik verschillende alternatieve geneesmethoden ging bestuderen, zoals Reiki, kruidengeneeskunde en massages. Om te genezen moest ik eerst in contact komen met mijn lichaam en geest. De combinatie van Reiki, massages en voeding als medicijn heeft mij enorm geholpen om weer in balans te komen. En dat wil ik graag doorgeven in mijn Reiki- en massagebehandelingen.

MASSAGES MET LANGE, DIEPE STROKES VAN MARK

Mark is rustig, creatief, zorgzaam maar vooral geïnspireerd en bevlogen als het gaat om het ambacht van massage. Als massagetherapeut is de natuur zijn inspiratie bron ”Inspired by nature. We are nature”. De natuur geeft energie, relativeert, geeft rust en heeft een groot herstellend vermogen. Dat is wat hij ook met zijn massages wil bereiken. Stress, vermoeidheid, trauma zowel fysiek als emotioneel gaan in het lichaam zitten. Zijn specialisatie is Deep Bodywork; vertraagde lange diepe strokes. Die zijn gericht op lichaamsbewustzijn en ontspanning van lichaam, spieren en geest. Het is een zowel een diepe als een zachte massage die het lichaam stimuleert te herstellen naar “Your Original Nature”.

HOE IK BEGON MET MASSAGE

Ik heb altijd creërende functies gehad. Stylist bij de Bijenkorf, hoofd creatie bij een ontwerpburo en de laatste jaren zelfstandig interieurontwerper. Jaren geleden veranderde mijn leven van altijd geïnspireerd raken en anderen inspireren in een periode van twijfel en onzekerheid. Na en aantal maanden reflectie, praten maar ook niks doen hoorde ik een podcast van Esther Perel waarin ze zei “Zekerheid is de vijand voor verandering”. Bij mij viel toen het kwartje, als zekerheid de vijand is voor verandering dan zijn mijn onzekerheden dus eigenlijk iets positiefs, ik wilde verandering. Ik creëerde voor mezelf “Het jaar van de toeval” , bepaalde de waarden die op dat moment bij mijn leven hoorde en massage kwam op mijn pad. Ondertussen ben ik opgeleid in Massage therapie en verschillende trainingen waaronder Deep Tissue, Dansage, Lomi Lomi, Klassiek massage, en Trigger point. Zoals lekker eten bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten, zo probeer ik de verschillende techieken te combineren tot een massage die bij jou past. Een mooi vak waar je altijd kan blijven leren en tegelijk tijdens een massage alles weer moet kunnen loslaten.

OVER DE LOCATIE

Kleine-Oase is gevestigd op Ondiep-Zuidzijde 6. Hier is de massagestudio onderdeel van verzamelpand Lumax. Je vindt Lumax in de wijk ondiep aan een sfeervol stukje Utrecht net achter de Amsterdamse Straatweg. Het is een prachtig historisch pand dat in 1918 werd gebouwd als drukkerij voor o.a. het drukken van vakbondsbladen, katholieke periodieken en boeken. De ruimte die wij huren bevind zich op de begane grond, is heerlijk ruim en heeft prachtige hoge ramen.

Bij je eerste afspraak kun je je melden bij de receptie. Zij zullen je dan de goede kant op wijzen.

Lumax, Kleine-Oase, Masaage, Utrecht, Over de Locatie
×